Met behulp van software en technologie je marketingprocessen automatiseren, dat is eigenlijk wat marketing automation is. Je hebt in een eerder artikel al kunnen lezen wat er allemaal komt kijken bij goede marketing automation. Eén van die dingen was de juiste marketing automation software. In dit artikel bespreek ik welke marketing automation tools er zoal op de markt zijn, zodat jij je hier verder in kunt verdiepen.

 

Verdieping in marketing automation tools

 

Voordat je software kunt uitzoeken die precies past bij jouw bedrijf, is het belangrijk om vast te stellen wat je nodig hebt en wat je doelstellingen zijn. Hier stem je immers de middelen die je gebruikt op af, zodat je je uiteindelijke doelen kunt halen.

Zet dit daarom eerst goed op papier. Is dat gedaan? Verdiep je dan snel in deze lijst met 39 marketing automation tools. Welke past het best bij jou?

Let op: De marketing automation tools staan niet gerangschikt op kwaliteit of op vakgebied.

1. Act-On

Act-on

De klant op het juiste moment met de juiste content bereiken. Dat is het doel van veel marketeers. De marketing automation tool Act-On helpt je hierbij. Hierdoor ben je in staat om relaties op te bouwen en een uiteindelijke verkoop te doen.

2. Crowdfire

Crowdfire

Een assistent is altijd handig, zeker als je het erg druk hebt. Crowdfire is zo’n digitale assistent. De tool analyseert wat jij online doet en helpt je vervolgens om je werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Belangrijke dingen vergeten is vanaf nu dus verleden tijd.

3. Adobe Campaign

Je campagne perfect afstemmen op de subgroepen binnen je doelgroep is lastig. Adobe Campaign maakt het mogelijk om deze groepen door en door te leren kennen en zorgt ervoor dat je ingestelde campagne op het juiste moment door de juiste mensen gezien wordt.

4. LeadSquared

LeadSquared

Het doel van marketingcampagnes is natuurlijk om zoveel mogelijk leads zo ver mogelijk de sales funnel in te begeleiden. LeadSquares helpt je om dit sneller en efficiënter te doen. Hierdoor haal je meer uit je campagnes en zal je ROI stijgen.

5. ManageFlitter

De volgende tool in deze lijst met marketing automation tools richt zich volledig op Twitter. Met ManageFlitter kun je meerdere accounts eenvoudig managen, je statistieken analyseren en Twitter inzetten om je bedrijf tot ongekende hoogte te laten groeien.

6. Selligent

Selligent

Wat zou het fijn zijn als je het opbouwen van de klantrelatie gedeeltelijk uit handen kunt geven aan een marketing automation tool zoals Selligent. Deze tool maakt het mogelijk dat jij altijd in contact blijft met je leads, waardoor je een stabiele en langdurige klantrelatie op kunt bouwen.

7. Hootsuite

Hootsuite

Social media is dé manier om in contact te blijven met prospects, leads en klanten. Hootsuite helpt je bij je social media marketing doordat je alle kanalen op één en hetzelfde platform kunt managen.

8. Funnel.io

De administratie van je campagnes bijhouden is een dagtaak. Het overzicht bewaren en ervoor zorgen dat je kosten in verhouding blijven met de resultaten doe je met Funnel.io. Data-analyse wordt met deze tool een stuk makkelijker.

9. Instapage

Instapage

Landingspagina’s bouwen die converteren is een vak apart. Gelukkig zijn er verschillende marketing automation tools die je hierbij helpen. Een van deze tools is Instapage. Door je landingspagina’s met deze tool te optimaliseren, zorg je ervoor dat je het maximale uit de campagne haalt.

10. Lander

Lander

Naast Instapage is ook Lander een van de marketing automation tools die gericht is op het maken van landingspagina’s. Er zijn verschillende tools die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Ik weet zeker dat er één bij zit die perfect past bij jouw campagne!

11. Leadpages

We blijven nog even bij marketing automation tools die gebruikt wordt om landingspagina’s te maken. Leadpages is wellicht de bekendste. Ook bij deze tool kun je gebruik maken van templates die elk hun eigen doelstellingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan meer inschrijvingen op de nieuwsbrief of meer verkopen van je product of dienst.

12. MailChimp

MailChimp

Waar Leadpages de bekendste marketing automation tool is voor landingspagina’s, is MailChimp dat voor email marketing. Met deze tool ben je in staat om email marketing campagnes in te richten en automatisch uit te laten voeren. Een e-mail vergeten te sturen, is verleden tijd.

13. Genoo

Genoo

Tijd besparen en toch meer verkopen doen. Dat is één van de voornaamste redenen om marketing automation tools zoals Genoo te gebruiken. Deze tool richt zich op het complete plaatje, waardoor je daadwerkelijk vooruit kunt.

14. Autopilot

Het uitwerken van de klantreis doe je eenvoudig met Autopilot. Als dit vervolgens helder is, kun je met behulp van de tool prospects, leads en klanten bereiken met content. Deze is helemaal geoptimaliseerd voor de desbetreffende persoon en zijn positie binnen de buyer’s journey.

15. MeetEdgar

MeetEdgar

Je social media marketing op orde krijgen, doe je met de slimme marketing automation tool MeetEdgar. De tool helpt je met het optimaliseren en inplannen van je berichten, waardoor deze hun doel meer dan dienen. Je social media was nog nooit zo krachtig.

16. eTrigue

Je richten op de juiste mensen en de relatie met deze mensen onderhouden is waar het bij de meeste marketing campagnes om draait. De tool eTrigue helpt je om dit in kaart te brengen. Zowel het vinden van de juiste mensen als het onderhouden van de relatie doe je met deze tools.

17. AWeber

AWeber

Email marketing is één van de facetten van online marketing die door veel bedrijven wordt geautomatiseerd. AWeber is hier de geschikte tool voor. De software helpt je om de juiste e-mails op het juiste moment naar de juiste mensen te sturen, waardoor jij altijd top of mind bent.

18. Marketo

Marketo

Je campagne organiseren, structureren en uitvoeren doe je met Marketo. Met de tool kun je je leads managen, e-mails automatiseren en je klantrelatie op peil houden. Handig aan de tool is dat je meerdere platforms met elkaar kunt verbinden en zo dus je volledige strategie uit kunt werken.

19. AdRoll

Nieuwe klanten vinden en bestaande klanten opnieuw bereiken doe je met de handige marketingtool AdRoll. Door middel van retargeting blijf je in beeld bij je prospects, leads en klanten waardoor je in staat bent om een relatie op te bouwen en de beste deals te sluiten.

20. ConvertKit

ConvertKit

Je email marketing optimaliseren voor jouw bedrijf en voor de mensen die je wilt bereiken doe je met behulp van ConvertKit. Het bijzondere aan deze tool is dat hij zich volledig richt op bloggers. Met deze tool mist niemand dus ook maar één van jou blogs.

21. Sprout Social

SproutSocial

Social media kan een grote invloed hebben op hoe goed jouw content bekeken wordt. Een manier om dit goed te managen, is met behulp van Sprout Social. Je kunt zo te allen tijde contact houden met jouw doelgroep, je content verspreiden en van je campagnes een succes maken.

22. BuzzBuilder

Een stabiele klantrelatie opbouwen kan al snel boven het hoofd stijgen. BuzzBuilder helpt je om alles weer overzichtelijk te maken. Met behulp van de tool kun je prospects bereiken, onderzoeken welke prospects waarschijnlijk gaan converteren en je e-mailcampagne automatiseren.

23. PageWiz

PageWiz

Ook PageWiz is een van de marketing automation tools die zich heeft toegespitst op het makkelijker maken van landingspagina’s. Dit is voor veel campagnes immers een belangrijk onderdeel. Met behulp van de templates heb je binnen een paar minuten een effectieve landingspagina staan.

24. Clang

Clang

De volgende in deze lijst met marketing automation tools is Clang, een tool die zich richt op email marketing. Clang helpt je niet alleen bij het opzetten van een e-mailcampagne, maar zorgt er ook voor dat alle ingeplande e-mails op het goede moment verstuurd worden. Tot slot is ook het analyseren van de campagne mogelijk met deze handige tool.

25. IBM Marketing Cloud

Ik kan me goed voorstellen dat je wilt dat alle belangrijke informatie van je toekomstige klanten altijd overzichtelijk bij elkaar staat. Door gebruik te maken van IBM Marketing Cloud wordt dit werkelijkheid. Dit maakt het managen van campagnes een stuk makkelijker en overzichtelijker.

26. Customer.io

Customer.io

Veel marketing automation tools die zich richten op email marketing doen dit op basis van pageviews. Customer.io onderscheidt zich van deze tools door zich meer te richten op acties die op je pagina gedaan kunnen worden. De kans dat je zo leads met serieuze bedoelingen aan je bindt wordt een stuk groter.

27. Paper.li

Paper.li

Content vinden die relevant is voor jouw doelgroep is met de marketing automation tool Paper.li een stuk eenvoudiger. Door verschillende technologieën kan deze tool verhalen analyseren en beoordelen. Vervolgens kun jij deze content weer delen met je publiek. Via dezelfde tool natuurlijk.

28. SalesFeed

SalesFeed

Ook je sales kun je met behulp van marketing automation tools reguleren. Een van de tools waarmee dit kan, is SalesFeed. Door potentiële leads te herkennen en deze middels lead nurturing te begeleiden in de sales funnel haal je meer uit je sales en zullen de omzetcijfers stijgen.

29. Canterris Marketing Suite

Een overall marketing automation tool is Canterris Marketing Suite. Deze tool richt zich namelijk niet op één gebied binnen de online marketing. Zowel email marketing, publicatie, het onderhouden van de relatie met je leads én het analyseren van je statistieken is met deze tool mogelijk. Een handig overzicht dus!

30. HubSpot

Hubspot

HubSpot mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met marketing automation tools. HubSpot biedt namelijk een heel scala aan tools die samen alle facetten van content marketing beslaan. Je kunt deze combineren of afzonderlijk van elkaar gebruiken.

31. ONTROPORT

Ontroport

Het totaalpakket, dat is wat ONTROPORT zegt te zijn. Door je campagnes via deze tool te managen en de verkregen inzichten toe te passen bij nieuwe campagnes, ben je in staat om het maximale uit jezelf én uit de campagnes te halen.

32. Highrise

Het wil nog wel eens gebeuren dat je door de drukte vergeet om een belangrijke lead op te volgen. Highrise stelt je in staat om deze follow-ups in te plannen, waardoor je ze nooit meer vergeet. Extra handig is dat je waarschuwingen krijgt als je het alsnog dreigt te vergeten.

33. BuzzSumo

BuzzSumo

Het is wellicht niet de eerste software waar je aan denkt als je aan marketing automation tools denkt. Toch is BuzzSumo wel degelijk marketing automation. De tool helpt je namelijk bij het analyseren van tientallen websites om zo te achterhalen wat de meest gedeelde content is.

34. Bronto

Bronto

Als jij een webshop beheert en op zoek bent naar marketing automation tools is Bronto wellicht wat je zoekt. Deze tool richt zich volledig op marketing binnen de e-commerce. Je hebt een duidelijk overzicht van je doelgroep, bent in staat om ze te voorzien van content en kunt de statistieken van je campagnes analyseren. Een full service tool dus.

35. Infusionsoft

Infusionsoft

Marketing automation maakt het mogelijk om meer uit je leads te halen. Infusionsoft stelt je bijvoorbeeld in staat om je online verkoopproces te managen, je conversiepercentage te verhogen en beter met je doelgroep te communiceren. Hierdoor bespaar je tijd en haal je maar uit je marketingcampagnes.

36. Constant Contact

Constant in contact blijven met je prospects maakt de kans dat ze converteren een stuk groter. Een manier om dit te doen is met behulp van email marketing. Constant Contact helpt je hierbij. Met deze makkelijk te gebruiken tool wordt email marketing kinderspel.

37. Buffer

Buffer

Social media marketing kan een groot deel van je tijd opslokken. Je moet campagnes opzetten, advertenties ontwikkelen en bepalen op welke kanalen je deze plaatst. De marketing automation tool Buffer helpt je hierbij. Jij plant je marketingcampagnes in en Buffer zorgt dat ze geplaatst worden.

38. BuzzStream

BuzzBuilder

Van alle prospects is er maar een deel dat ook daadwerkelijk klant wordt. Uitzoeken bij welke mensen je de meeste kans hebt op conversie is zonder marketing automation tools zoals BuzzStream erg lastig. BuzzStream helpt niet alleen jou, maar je hele team bij het converteren van deze mensen.

39. Zapier

De kans is groot dat je als marketeer al gebruik maakt van verschillende marketing automation tools. Met Zapier, de laatste tool uit deze lijst met marketing automation tools, ben je in staat om deze allemaal met elkaar te verbinden, zodat je meer tijd kunt besparen en je campagnes nog beter kunt optimaliseren.

 

Ik heb 39 marketing automation tools op een rijtje gezet en ik kan je nu al vertellen dat dit ze nog lang niet allemaal zijn. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid, dat er ongetwijfeld een geschikte tool voor jou bij zit.

Welke marketing automation tools zou jij graag willen gebruiken?

Of welke gebruik je al?

Laat het weten in een reactie!